Thursday, August 22, 2013

REVIEW: NYX Felt Tip Liner in Extreme Black


Another eyeliner review! Now it's time for NYX Felt Tip Liner in Extreme Black. Comes with a felt tip, it's indeed a life safer for shaky handed girls like me, who often find difficulties to draw a perfect line. 
NYX is one of my favorite USA drugstore brands. With affordable price, their product (almost) never fail to impress me. So, how about this eyeliner? Let's see.

Hai hai, kali ini aku akan sharing about my experiences using NYX Felt Tip Liner. Shade yang aku punya adalah "Extreme Black". NYX adalah salah satu brand USA favoritku, dan sejauh ini produk-produknya lumayan memuaskan buatku, mengingat harganya yang affordable buat imported makeup products.


taken from NYX
PRODUCT DESCRIPTION:
Our Felt Tip Eye Liner give you the ultimate control in creating bold and precise lines in 3 opulent shades—extreme black, dark brown and jet black. The eye liner marker releases the ideal amount of ink for decidedly dramatic peepers.

INGREDIENTS:
Water, Acrylates Copolymer, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Aminomethyl Propanol, Laureth-21, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Hydrolyzed Conchiorin Protein, Perilla Ocymoides Extract,Propylparaben, Aloe Barbadensis Extract, Methylparaben. May contain: Neheneth-30, Alcohol, Sodium Polyaspartate, Ethylparaben, Disodium Edta, Ferric Ammonium Ferrocyanide, Iron Oxides, D&C Black.

FIRST IMPRESSION

It comes with a black packaging, shaped like a sharpie. The tip is quite sturdy, make it easy to work with.

Seperti produk NYX lainnya, packaging eyeliner ini simple yah, berwarna hitam dengan tulisan warna putih. Ini adalah liquid liner yang berbentuk spidol.




KNOW IT BETTER

Compared to the regular liquid liner that comes with skinny brush, this type of liner is much much more convenient to use.

Karena bentuknya yang seperti spidol, dibandingkan dengan liquid liner biasa yang pengaplikasiannya menggunakan brush, eyeliner ini bener-bener mudah digunakan.


As you can see on picture above, the color payoff is good enough, and the tip is super fine, I even could  use this liner to draw ;) 

Seperti yang bisa dilihat di gambar diatas, warnanya cukup intens dan seperti aku bilang, ini sangat gampang sekali buat dipakai, bahkan aku bisa gambar lho pake eyeliner ini, hihi.

At first several uses, this liner seems to be great. I used this on my graduation day. Twelve hours straight and this liner did not smudge, fade, flake etc etc.. At the end of that happy (and long and hectic) day, thanks to this eyeliner, I did not look like a tired raccoon. The downside was it really hard to remove, but it easily removed with the power of (eye) makeup remover.

Pada beberapa kali pemakaian, aku puas banget sama eyeliner ini. Udah gampang digunakan, warnanya intens dan nggak gampang luntur pula. Aku pernah pake ini di hari wisudaku dan selama acara (hampir tiga belas jam lebih) eyeliner ini bahkan nggak ilang sama sekali!

But, unfortunately, after couple of months this is not smudgeproof / waterproof again. The liquid inside seems to dry already. And, as you can see from the picture above, the color comes off if you touch it, and under the running water it slightly fades away.

Tapi sayangnya, setelah beberapa bulan sepertinya cairan eyeliner ini sudah mengering, jadi warnanya sudah nggak seintens dulu lagi dan jadi gampang luntur dan ilang kalo digosok / kena air (seperti yang bisa dilihat di gambar swatch di atas).

OVERALL OPINION

I do recommend this liner for you who love the look of liquid liner but can not manage to get it right. The tip is easy to work with, the color payoff is good and not too mention the great staying power. But, since this liner dries really quickly and thus lost its power to be smudge/water-proof, I do not recommend it for you who rarely use eye liners.

Overall, menurutku eye liner ini bagus banget buat kita-kita yang pengen dapetin warna sebagus  eyeliner cair dengan kemudahan seperti kalau pakai eyeliner pensil. Eyeliner ini juga nggak gampang luntur seharian. Tapi sayangnya, "super power" ini berkurang setelah beberapa bulan, ketika caitannya sudah mengering. Jadi, aku nggak merekomendasikan eyeliner ini buat kalian yang jarang pake eyeliner, karena menurutku bakal mubazir. ( dasar ogah rugi :p )

If you interested in this, I must say even this named "EXTREME BLACK" the color is DARK BLUE, even though it looked black if you watch it from afar. If you want a real black color, you should go with the "Jet Black", because I found this "Extreme Black" tend to be oxidized after several hours, make it looked more blue.

Kalau kalian tertarik dengan eyeliner ini dan pengen warna hitam yang beneran hitam, aku saranin lebih baik pilih yang shade "Jet Black" karena kalau yang "Extreme Black" ini sebenernya berwarna biru. Walaupun kalau dari jauh tetap keliatan seperti warna hitam, lama-lama warnanya akan berubah jadi biru setelah beberapa jam.

BOTTOM LINE

YAY:
+ Affordable, about IDR 100.000 at NYX counter, so it must be even cheaper at online shops (USD 9 on NYX site)
+ "As easy as pencil, as intense as liquid"
+ Good color payoff
+ Good staying power

NAY:
- Dries quickly
- Not smudge/water-proof again after several months

RATING:
3.5/5 ACCEPTABLE

REPURCHASE?
No. Felt tip liner is good, but since this dries really quickly, I'd like to try another brand :)


How about you? Have you tried this product?
What is your favorite liquid eye liner?

Enjoy your Thursday! 
x

find me on bloglovin | facebook | twitter | instagram | pinterest

6 comments:

  1. Heh? 100K IDR? too expensive for me.... hihihi...

    I don't really fancy NYX except for their JEP.

    Now Silky Girl also has this kind of eyeliner. I haven't tried it yet. It said that it's waterproof.

    My fave? So far I like:
    My Darling Eyeliner
    Pixy Liquid Eyeliner
    Robutan Japan Eyeliner
    Silky Girl Double Intense Eyeliner
    Maybelline Hyper Glossy Eyeliner

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaa emang a bit pricey,sebenernya beli ini gara-gara rayuan mbak-mbak NYX pas ke SOGO, hehe
      aak iyakah? jadi pengen nyobain si maybelline sama silky girl nih
      *pegang dompet erat-erat >.<

      Delete
  2. Thankyou uda mampir di blog ku ;)
    Aku follow blog mu ya dear ヾ(o´∀`o)ノ

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama dear^^
      ah thankyouu! I'm following you back via GFC and google+ yah <3

      Delete
  3. Heei NYX nya seperti spidol ya.. Warna nya oke juga ya.. Bisa masuk whis list nih..
    Hihihi..

    Sistersdyne.blogspot.con

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya, gampang banget lho dipakenya :D

      Delete

Thank you for visiting and giving your thoughts about my blog. I read, reply and appreciate every comments on my blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...