Saturday, July 27, 2013

REVIEW: Sariayu Trend Warna 2012 Eye Shadow Bena

Hi belles!
Today I'm gonna share about Sariayu Trend Warna 2012 Etnika Nusa Tenggara Eye Shadow Bena, another Indonesian local product that I proud of! 
Sariayu Trend Warna 2012 (2012 Color Trend) Etnika Nusa Tenggara consists of 2 collections: Kelimutu and Bena, that inspired by the beauty of Nusa Tenggara that famous for their Komodo Island. Beside the famous island, Nusa Tenggara also has an uniquely beautiful three-colored lake, Kelimutu, and a traditional village named Bena.

Hari ini aku akan mereview Sariayu Trend Warna 2012 Eye Shadow Bena, another local product that I proud of!
Sariayu Trend Warna 2012 Etnika Nusa Tenggara terdiri atas 2 koleksi: Kelimutu dan Bena, yang terinspirasi dari keindahan alam Kepulauan Nusa Tenggara. Koleksi Kelimutu sendiri terinspirasi oleh keindahan danau tiga warna Kelimutu. Warna-warnanya lebih berani daripada Koleksi Bena yang terinspirasi dari kesahajaan budaya Kampung Tradisional Bena, yang lebih warm dan kalem.

Sariayu Trend Warna 2012 Eye Shadow Bena : Taken from here
PRODUCT DESCRIPTION
Kampung Adat Bena adalah gambaran ragam budaya Nusa Tenggara dengan tenun khas yang memukau, mengilhami Koleksi Bena yang tampil dengan nuansa hangat.
This warm-feeling collection is inspired by Bena Traditional Village, a portrait of Nusa Tenggara's cultural diversity that famous with their amazing tenun.


FIRST IMPRESSION

The packaging is made from plastic and wrapped by blue colored label that has the famous tenun motives printed on it. The motive gives this eye shadows some ethnic feeling. There's a double sided applicator, sponge and brush, and a small mirror.
Pertama kali lihat langsung jatuh hati sama warna-warnanya. Packagingnya terbuat dari plastik dan ada label warna biru yang ada motif tenunnya. Little touch of details yang bikin makin bangga sama Indonesia, hihi. Di dalemnya udah ada aplikator (sponge dan brush) dan kaca kecil yang sembunyi di belakang si tenun biru.

Sariayu Trend Warna 2012 Eye Shadow Bena : Packaging

KNOW IT BETTER

There are three shades on this palette: a beautiful peachy pink shade on the left, a golden brown on the middle, and a medium brown on the right. 
The texture is quite nice. Not too chalky, glides on smoothly and easy to work with. They all shimmery but thank God the shimmers are not overwhelming. Just a right amount of shimmers.
The colors stay about 4 hours on my lids, and even more than 5 hours with a primer. Quite impressive.

Ada 3 shade dalam palet ini: peachy pink di sebelah kiri, coklat keemasan di tengah, dan coklat agak tua di sebelah kanan. Teksturnya cukup bagus. Nggak terlalu chalky, gampang diaplikasikan, dan juga gampang di-blend. Semuanya shimmery tapi shimmernya cuma secukupnya aja kok, nggak terlalu lebay. Warnanya bertahan kira-kira 4 jam di mataku, dan kalau pake primer bisa tahan sampe 5 jam lebih ^^

Sariayu Trend Warna 2012 Eye Shadow Bena : Opened
Move on to the pigmentation, we all know how pigmented Sariayu's eye shadows are, right? ^^ As you can see from the swatches picture below, they have good color payoffs, even without a primer. On the right side of the picture I use primer underneath, making the colors look more vivid and vibrant.

Lanjut ke pigmentasinya, seperti yang kita tau eye shadow dari Sariayu udah terkenal gimana pigmentednya kan ^^ Seperti yang bisa dilihat pada gambar di bawah, (di bagian kiri gambar) eye shadow ini tanpa primer aja udah cukup pigmented. Ketika aku pake primer (bagian kanan gambar) warnanya jadi lebih keluar dan pekat.

Sariayu Trend Warna 2012 Eye Shadow Bena : Swatches | left side without primer; right side with primer

OVERALL OPINION

I personally love this eye shadow. The quality is great and the price is affordable. Sariayu always has good campaign promoting Indonesia's beautiful cultures, and their products are animal cruelty free too. I've been used this eye shadow three times already, for attending a wedding.

Aku suka eye shadow ini. Dengan harga yang terjangkau kita udah dapet produk yang berkualitas. Sariayu juga salah satu produk lokal yang selalu punya campaign menarik tentang keanekaragaman budaya dan sumber daya Indonesia. Eye shadow ini juga udah dapet sertifikat halal dari MUI. Aku udah sempat pakai eye shadow ini 3 kali buat ke kondangan, hehe. Aku masih belum berani mengeksplor warna-warna lain selain warm colors seperti ini ^^

YAY
+ Affordable, IDR 52.000
+ Easy to find in any drugstore or dept store (now Martha Tilaar have their own official store and online shop too)
+ Travel friendly
+ Pigmented, even without a primer
+ Good staying power

NAY
- There's flower-like pattern that "embossed" on each of the shadows, making it kinda sad to me to use them, I don't want to ruin the pretty flower lol

RATING
4.5/5 EXCEEDS EXPECTATIONS

REPURCHASE?
Maybe. I want to try their other collections for sure ^^


How about you? Have you tried Sariayu's products?
Tell me about your opinions :)

Happy Saturday Night!
x

find me on bloglovin | facebook | twitter | instagram | pinterest

7 comments:

  1. You're so right aha - I wouldn't want to ruin the flower pattern either! This palette looks so beautiful. ^-^ Thanks for the review!

    Would you like to follow each other on GFC/Bloglovin? Junniku blog [Click!]
    - A Korean fashion, beauty and lifestyle blog!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes it's beautiful right <3

      yes definitely! I'm following you via GFC now :)
      thanks for visiting my blog and giving me your thoughts^^

      Delete
  2. Saya suka sama blog kamu.. Saya juga suka dengan produk cosmetic indonesia.. *toos dulu kita.. LoL

    Sistersdyne.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. *tooss! hihi asiik makasih kak :3

      Delete
  3. nice review ;D ku juga suka produk Indonesia ;D

    Invite you to join my giveaway Imomoi giveaway and Efoxcity giveaway I hope you will join

    ~✿~Visit my blogs here~✿~
    Luch Luch Craft Blog
    Toko Luch Luch Craft

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you :)
      yes I'll definitely check it out ^^
      thanks for visiting my blog <3

      Delete
    2. dah aku follow balik ya ^^ thanks

      Delete

Thank you for visiting and giving your thoughts about my blog. I read, reply and appreciate every comments on my blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...