Saturday, August 3, 2013

REVIEW: e.l.f Studio Makeup Remover Pen

Because of my shaking hands, when using eyeliner I often ruining the line with uneven lines or smudges along my eyelids. Using one makeup remover wipe per mistake is too bothersome, so I usually use cotton bud (q-tip) that dabbed with makeup remover. Actually I found it kinda difficult and unpractical when I'm in a rush. So, after some research I decided to buy this product: e.l.f Studio Makeup Remover Pen.

Tanganku lumayan sering gemeter jadi kalo pake eyeliner suka morat-marit gitu, hehe. Apalagi kalo bikin winged eyeliner. Kalo dihapus pake kapas atau cotton bud yang udah dikasih eye makeup remover aku rasa agak ribet ya, belum lagi kalo ngapusnya kebanyakan, bisa ngulang dari awal lagi deh. Maka dari itu aku beli si e.l.f Studio Makeup Remover Pen ini.

e.l.f Studio Makeup Remover Pen : Taken from e.l.f site
Mascara smears? Uneven eyeliner? Quickly remove or correct small makeup smudges, smears and mistakes without having to take off the rest of your makeup! The gentle and non-greasy formula erases even long wearing and waterproof makeup for flawless touch ups, perfect for throwing in your purse or gym bag when you're on-the-go! Infused with Vitamin E, Cucumber and Chamomile to moisturize and condition skin.

Isododecane, Cyclomethicone, Caprilyc/Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, Tocopherol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben.

I love this kind of packaging. Black and white. Sleek, simple and looks professional. It has a stiff pen-like (angled) tip that allows precise corrections and a secure cap.
Bentuknya seperti spidol marker buat papan tulis itu ya. Warnanya item dengan ujung  spidol dan tutup warna putih.

e.l.f Studio Makeup Remover Pen : with the box

e.l.f Studio Makeup Remover Pen

The tip isn't too wet so it doesn't make a mess and only removes what you want it to. This pen has made for minor makeup removal (such as eyeliner/ mascara smudges) and small touch ups.  So if you need to remove a large amount of makeup, I think you would be better use an ordinary makeup remover.
Ujungnya nggak terlalu basah/berminyak, jadi kalo dipake bener-bener cuma ngilangin bagian yang pengen kita ilangin. Tapi sepertinya ini cuma dibikin buat ngebetulin kesalahan-kesalahan kecil aja seperti eyeliner yang nggak sempurna atau mascara yang meleber. Jadi kalo misalnya kita butuh ngehapus banyak makeup, sebaiknya tetep pake remover biasa aja.

e.l.f Studio Makeup Remover Pen : the tip
Most (minor) mistakes only require one swipe to correct, really quick and effective when you're in a hurry. This pen even removes waterproof makeup.
Buat ngerbesihin kesalahan-kesalahan kecil tadi cuma dibutuhin satu kali swipe ya (bisa dilihat di gambar bawah) jadi cukup praktis kalo kita lagi buru-buru. Oya, pen ini bisa ngehapus makeup yang waterproof juga loh.
e.l.f Studio Makeup Remover Pen : swatches

I do recommend this makeup remover pen if you're a eyeliner junkie like me. I love how it does a quick, easy touch up/correction. And the other plus is the formula is not greasy nor drying neither.
The only downside I found is that the tip stains easily (look at the picture below), makes it look dirty and gross (especially when you're using a dark eyeliner/mascara). If I don't clean it right away, it will start streaking the removed makeup back on my face, although only a bit.

Overall, buat aku makeup remover pen ini recommended ya, terutama buat yang punya kebiasaan kurang bisa rapih kalo pake eyeliner atau maskara kayak aku. Formulanya juga nggak lengket dan nggak bikin kulitku kering.
Kekurangannya sih ujung pen nya gampang kotor, nyerap sisa-sisa makeup yang abis dia betulin (bisa dilihat di gambar di atas). Sebenernya sih nggak ngurangin fungsi dari produk ini ya, tapi keliatannya kotor gitu. Kalo nggak cepet-cepet dibersihin kadang bekasnya suka ikutan nempel di kulitku.

e.l.f Studio Makeup Remover Pen : stained tip

+ Affordable, about IDR 60.000 in Indonesia (or just USD 3 in e.l.f website) for 2.2 grams
+ Simple and sleek packaging
+ Travel friendly
+ Non greasy and non drying formula
+ Perfect for correcting minor mistakes
+ Animal cruelty free

- The tip stains easily
- Still hard to find in Indonesia



How about you? Have you tried this kind of product?
What is your favorite method of removing minor smudges?
Tell me about your opinion :)

Have a romantic Saturday Night!

find me on bloglovin | facebook | twitter | instagram | pinterest

No comments:

Post a Comment

Thank you for visiting and giving your thoughts about my blog. I read, reply and appreciate every comments on my blog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...